Minden amit tudni kell az Aroma diffúzorról

2018.08.09 09:48

A mai felgyorsult világban, mikor sokszor egy perc pihenőidőnk nincs, jól esik egy picit lazítani és feltölteni a testünket lelkünket. Ebben lehet társunk az Aroma diffúzor.

Minden amit tudni kell az Aroma diffúzorról

Otthonunk nyújt nyugalmat egy hosszú, stresszel teli munkanap után, ezért fontos, hogy olyan hangulatot, illatot teremtsünk, mely környezetben ez meg is valósulhat. Az aromaterápiás diffúzorral történő tér illatosítása, az egyik eszköz lehet arra, hogy a pihenés időszaka még kellemesebb legyen. Ultrahangos technológián alapuló diffúzorok víz és olaj hozzáadásával működnek. A diffúzor megtöri a vizet és az olajat apró molekulákká, amik így könnyebben felszívódnak a tüdőnkben így fejtve ki aromaterápiás hatásukat.

Az olajok, mivel oxigénmolekulákhoz kötődnek, ezekhez kapcsolódva tér fertőtőlenítésre, immunerősítésre, álmatlanságra és stresszkezelésre is tökéletesen alkalmazható. Az olajok vírusölő, antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságai segítenek semlegesíteni a lakásban található akár baktériumokat is. Fontos, hogy erre a célra a megfelelő terápiás tulajdonságú 100%-os tisztaságú illóolajat használjunk.

Egyre több gyártó veszi figyelmbe azt, hogy az illóolajok jótékony hatása mellett egy másik ősi gyógymód a fényterápia is sokat segíthet, mert befolyásolja a hangulatot és a mentális egészséget. Ezért ellátták a készülékeket különböző színű fény egységgel, melyek szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy még hatásosabb legyen az aroma diffúzor. Sokan éjszakai fénynek is használjék és elalvás előtt kapcsolják be, így ötvözve az illóolajok és színek nyugtató hatását. A legtöbb készülék biztonsági kapcsolóval van ellátva így ha kifogy a folyadék a készülékből, akkor önmagától lekapcsol.

A többi illóolaj készülékhez képest, melyek meleg gőzpárát adnak (s a legtöbb esetben tűzveszélyesek is), azzal szemben ez az eljárás hidegpárát készít, így a hő nem károsítja az illóolaj minőségét és megmaradnak azok a pozitív tulajdonságai, mely miatt mi használni szeretnénk.

 

Amire használata során figyelmet kell fordítani, hogy a készülékbe csak desztillált vizet töltsenek és tiszta, minőségi esszenciális olajat használjanak.

 

Relaxáljon otthonában és élvezze az illóolajok jótékony hatását!